کاهش ۹۸ درصدی گاز سوزی در اهواز / سلامت شهروندان خوزستانی اولویت نفت جنوب است
به گزارش راوی نفت، بخش زیادی از گاز استخراج شده همراه با نفت در گذشته، به دلایل مختلف از قبیل خطرپذیری بالا برای محیط و شهروندان، نبود سیستم و تاسیسات جمع آوری و انتقال و همچنین نبود خریدار برای آن، توسط فلرها سوزانده میشد.
فلرها یا همان مشعلهایی که به نماد صنعت نفت تبدیل شده است، هرچند دود مشتعل شده از آنها، سبب آلودگی هوا شده است اما از بسیاری خطرها و آلودگیها جلوگیری میکردند.
امروزه در جهان، شرکتهای بزرگ نفتی به دنبال بهرهبرداری حداکثری از نفت و آنچه همراه آن از زمین استخراج میشود از قبیل گاز و آب، هستند که محصولات تولیدی خود را افزایش دهند. هم اکنون از نفت خام بیش از ۷ هزار محصول تولید میشود که این آمار در ایران به حدود ۳۰۰ محصول میرسد و این مسئله بیانگر میزان عقب ماندگی صنعت نفت ایران از صنعت جهانی است.
از ابتدای شکلگیری دولت سیزدهم، مناطق نفتخیز جنوب به عنوان بزرگترین مجموعه تابعه شرکت ملی نفت ایران، تمام تلاش خود را بر جبران عقب ماندگیها و همچنین کاهش خسارات وارده به مردم استان خوزستان و جلوگیری از نابودی زیست بوم محیط به کار گرفته است. تعریف و اجرای دهها پروژه جمع آوری گاز همراه مشعل و همچنین جلوگیری از سوزاندن گاز همراه در مناطق نفتخیز نشان از عزم مدیران این شرکت در حفظ سلامت مردم و محیط زیست استان خوزستان دارد.
شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون فعال در حوزه نفتی اهواز، مهمترین شرکت تابعه مناطق نفتخیز جنوب، که به تنهایی ۲۵ درصد نفت کشور را تامین میکند، نقشی مهم در اقتصاد کشور و استان خوزستان دارد. نقش مهم ملی این شرکت هیچ گاه دلیلی بر اجحاف در حق مردم استان و به خصوص شهروندان اهوازی نبوده و در جهت جلوگیری از گاز سوزی در مرکز استان گامی مهم برداشته است.
به گفته مدیرعامل این شرکت، میزان گاز سوزی شرکت نفت و گاز کارون در شهریورماه برابر با ۲۴۵ هزار متر مکعب روزانه است و این درحالیست که در دیماه سال ۹۸ مدیرعامل وقت شرکت میزان گاز سوزی را برابر با ۲۱ میلیون و ۳۳۶ هزار متر مکعب روزانه بود که مقایسه دو عدد، نشان از کاهش بیش از ۹۸ درصدی گاز سوزی در طی کمتر از ۵ سال این شرکت دارد.
هرچند میزان تولیدی گاز این شرکت به گفته مهندس شهرویی، ۵۰ درصد افزایش یافته است اما برنامه این شرکت کاهش میزان گاز سوزی تا سال ۱۴۰۳ و رسیدن به عدد ۱۹۰ هزار متر مکعب روزانه یعنی ۹۹ درصد کاهش گاز سوزی در این شرکت است.
بخش بسیار مهمی از این موفقیت در جمع آوری گازهای همراه شرق اهواز، نتیجه اجرای موفق تعمیرات اساسی تاسیسات بوده که با همت شبانه روزی و جهادی تلاشگران عرصه نفت جنوب تحقق یافت و بخش دیگر، نگاه به داخل مدیران صنعت و اعتماد به فکر ایرانی بود که با ورود بخش خصوصی و دو پتروشیمی مهم جنوب یعنی پتروشیمی مارون و پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس برای بهسازی و احداث تاسیسات جمع آوری گازهای همراه مشعل انجام گرفت.
این مهم در دو قرارداد صنعتی میان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و پتروشیمی مارون و همچنین با پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس برای جمع آوری به ترتیب میزان ۷۵ و ۱۸۰ میلیون متر مکعب روزانه عمدتا شهر اهواز، است که بر اساس آخرین گزارشها بیش از ۵۰ درصد هر دو طرح دارای پیشرفت است.
گزارش: سید خلیل داودی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰