تاریخ انتشار : سه شنبه 26 دی 1402 - 14:25
67 بازدید
کد خبر : 2573

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

تداوم تولید نفت و گاز ایران تا ۱۰۰ سال آینده/ تضمین جهش تولید نفت و گاز با روزآمدسازی ناوگان حفاری

تداوم تولید نفت و گاز ایران تا ۱۰۰ سال آینده/ تضمین جهش تولید نفت و گاز با روزآمدسازی ناوگان حفاری
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با توجه به حجم کنونی ذخایر نفت و گاز ۹۰ تا ۱۰۰ سال آینده تولید نفت و گاز در ایران ادامه خواهد داشت.

به گزارش راوی نفت به نقل از شانا، محسن خجسته مهر امروز (سه‌شنبه، ۲۶ دی‌ماه) در نشست معرفی فرصت‌ها و چارچوب سرمایه‌گذاری در تأمین خدمات دکل‌های حفاری در قالب قراردادهای خرید تضمینی خدمت،‌ اظهر کرد: رشد اقتصادی در گرو رونق اقتصادی است و رونق اقتصادی با رونق کسب‌وکار محقق می‌شود، اگر صاحبان کسب‌وکار وجود نداشته باشند نمی‌توان به رشد اقتصادی دست یافت.

وی با اشاره به اینکه گام‌های مهمی برای رونق اقتصاد و مردمی‌سازی آن برمی‌داریم، گفت: در برنامه هفتم توسعه به رشد ۸ درصدی اشاره شده است و باید در پایان این برنامه به آن دست یابیم و باید مشخص شود چه طرح‌هایی قرار است این رشد اقتصادی را محقق کند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران این همایش را از جنس اقتصاد کلان کشور دانست و ادامه داد: مهم‌ترین شاخصه اقتصاد کلان این است که مشخص شود رشد اقتصادی تا چه مقدار خواهد بود و برای اهداف بلندمدت تعیین راهبرد ضرورت دارد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه مجموع ذخایر نفت خام و گاز طبیعی ایران ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت است و ذخایر نامتعارف هنوز به این ذخایر اضافه نشده است، تصریح کرد: طی مطالعات اولیه در حال آماده‌سازی شرایطی هستیم تا ذخایر نفت و گاز شیل و هیدرات‌های گازی به ذخایر نفت و گاز ایران اضافه شود.

وی با اشاره به اینکه با همین ذخایر ۹۰ تا ۱۰۰ سال آینده تولید نفت و گاز در ایران ادامه خواهد داشت، گفت: ایران از نظر منابع زیرزمینی سرزمین ثروتمندی است و باید اهداف بلندمدت برای استفاده از آن تعیین شود.

لزوم برنامه‌ریزی برای تحقق اهداف تولیدی تعیین شده

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: طرح‌های نفتی زمان‌بر هستند و هزینه‌های بالایی دارند بنابراین اگر قرار است برای هفت سال آینده به هدف تولید تعیین شده برسیم، امروز باید برنامه‌ریزی‌ها را انجام دهیم.

خجسته‌مهر با بیان اینکه اگر حفاری را از بخش بالادست جدا کنیم، از بخش بالادست موضوعی باقی نمی‌ماند، ادامه داد: توسعه و تعمیر در بخش بالادست صنعت نفت به‌وسیله دکل انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه هسته اصلی کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران حفاری است، گفت: این صنعت طی دو دهه گذشته دچار چالش‌هایی شده است، زیرا درک عمیقی از این موضوع وجود نداشت.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: مقاومتی‌ترین بخش صنعت نفت، حفاری است، زیرا اگر این توانمندی وجود نداشت، تولید نفت و گاز با چالش همراه بود.

حفاری یک علم، هنر و تخصص است

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه وجود متخصصان حفاری مهم‌تر از دکل هستند، افزود: حفاری یک علم، هنر و تخصص است و باید همه این موارد در یک فرد برای راهبری دستگاه‌های حفاری جمع شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد سرمایه مورد نیاز برای توسعه یک میدان نفت و گاز مربوط به بخش حفاری است و می‌تواند اقتصاد یک طرح توسعه را متأثر کند.

خجسته‌مهر صنعت حفاری را هزینه‌بر و در مقابل درآمدزا دانست و گفت: در گذشته این تضمین را نمی‌دادیم که اگر فردی در این زمینه ورود کند، تضمین دریافت خدمات وجود خواهد داشت.

وی افزود: صنعت نفت و گاز بخش اصلی اقتصاد کشور است و به گواه مرکز آمار ایران، سهم بخش نفت و گاز در رشد اقتصادی در سه ماه اول امسال ۱۹.۷ و در سه ماه دوم ۲۵.۶ درصد بوده است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه مردمی‌ کردن یعنی ظرفیت قابل توجهی را برای بخش خصوصی ایجاد کنیم، تأکید کرد: در گذشته هیچ شرکتی در کشور دکل نمی‌خرید، مگر آنکه قرارداد آن را پیش از خرید امضا کرده باشد.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه تعدادی طرح پیشران تعریف شده است تا بتوان به رشد اقتصادی ۸ درصدی رسید، گفت: در این میان باید یک طرح پیشران از جنس بالادستی صنعت نفت تعریف شود تا بتوان به‌واسطه آن تولید ثروت و ایجاد ارزش‌ افزوده کرد.

تضمین جهش تولید نفت و گاز با روزآمدسازی ناوگان حفاری

وی با تأکید بر اینکه پیشنهادی برای این طرح پیشران دادیم تا جهش تولید محقق شود، البته الزام‌های زیادی در این میان لازم است‌، افزود: یکی از الزام‌ها این است که ناوگان حفاری در نوسازی و بازسازی و روزآمد کنیم تا جهش تولید نفت و گاز تضمین شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: اکنون پایه و اساس تولید نفت و گاز در ایران ۵ هزار حلقه چاه است و برای جهش تولید باید چاه‌های تازه حفر شود که دکل حفاری،‌ پمپ درون‌چاهی، تأسیسات نمک‌زدایی و… نیاز دارد.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه باید خود را برای جهش تولید مجهز کنیم، تأکید کرد: این نشست تضمین‌کننده رشد اقتصادی است، برنامه شرکت ملی نفت ایران برای جهش تولید در سال‌های آینده، نوسازی ناوگان حفاری است که اشتغال و کسب‌وکار مطلوبی ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه نیازمندی‌ها در بخش خشکی و دریاست، افزود: عمده تولید نفت ایران مربوط به بخش خشکی و عمده تولید گاز مربوط به دریاست که این موضوع یک انتخاب نیست و اجبار است.

امضای قراردادهای ۱۰ ساله خرید خدمت برای تأمین دکل‌های حفاری

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: به هر دو نوع دکل‌ سبک تا سنگین نیاز داریم از این رو در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفتیم برای اینکه بخش خصوصی خیالش راحت باشد، به اندازه نیاز خرید خدمت انجام دهیم و با شرکت‌های خصوصی قرارداد ۱۰ ساله خرید خدمت امضا خواهد شد.

خجسته‌مهر تصریح کرد: مشخصه دوم این پیشنهاد این است که قراردادها ارزی امضا می‌شود و سومین ویژگی آن پیش‌پرداخت برای خرید یا اجاره دکل حفاری است، از این رو شرایط را تسهیل کردیم تا اقتصاد کلان مردمی شود.

وی با اشاره به اینکه اکنون از حداکثر ظرفیت شرکت ملی حفاری ایران استفاده می‌کنیم،‌ گفت: با توجه به گستردگی فعالیت‌های این شرکت، نوسازی باید انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی ۲۰ سال معطل ماند از این رو تصمیم گرفته شده بود توسعه انجام نشود و این در حالی بود که توان توسعه این طرح وجود داشت.

خجسته‌مهر با بیان اینکه فشارافزایی طرح بزرگی است که به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌ نیاز دارد و برای نخستین بار در کشور اجرا خواهد شد، افزود: نتایجی مطلوب به‌دست آمده است و در آینده‌ای نزدیک برای اجرا اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: در آینده قراردادهای بزرگی برای افزایش تولید نفت و گاز امضا خواهد شد که برای تحقق اهداف آن نیازمند دکل‌های حفاری هستیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

خرید از راوی نفت

آخرین اخبار